Her dönem popülerliğini koruyan trençkot kombinleri, moda dünyasının vazgeçilmez bir parçasıdır. Günlük parçalarla da şık bir görüntü elde edilmesini sağlayan trençkot, her kadının gardırobunda olması gereken bir üründür. Şıklığı ve zarafeti ile her yerde dikkat çeken trençkot modelleri, özellikle mevsim geçişlerinde tercih edilir. Trençkotları hangi parçalar ile kombinleyeceğiniz konusunda kararsızlık yaşıyorsanız sayfayı aşağı kaydırmaya devam ederek bizden fikir alabilir, kendi tarzınızı kolayca ortaya çıkarabilirsiniz.

Trençkot Ara Dönemlerin Favorisi

Erkek ve kadın modasına her dönem damgasını vuran trençkot kombinleri, genellikle mevsimlik olarak tercih ettiğimiz en şık parçalar arasında yerini alır. Özellikle sonbahar ve ilkbahar geçiş mevsimlerinde kullanılan trençkotlar, farklı kumaş çeşitleri ile her mevsim kullanılabilir bir parça olarak gardıropları süsler.

Trençkot Özelliği Nedir? Trençkot Kumaşı Ne Olmalı?

Trençkotlar mevsimine uygun olarak doğru kumaş seçimi ile birlikte ister soğuk havalarda ister ilkbahar sıcaklarında giyilebilir. Kış aylarında soğuktan sizi koruyacak bir kumaş seçerken ilk önce astarlı trençkot olmasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra kumaşının dış kısmında nubuk, deri veya süet trençkot olmasına özen göstermelisiniz. Doğru tamamlayıcı parçalar ve mevsimine uygun kumaş seçimi ile kış aylarında rahatlıkla trençkot kombini yapabilirsiniz.

Uzun Trençkot ve Kısa Trençkot

Trençkotların kesimi kumaş çeşitliliği kadar önemlidir. Kombinlerinizin aurasını baştan sona etkileyebilen trençkotların kesimleri uzunluğuna göre ayrılır. Örneğin, uzun trençkot kombini yapmak istediğinizde kalın tabanlı spor ayakkabılar ya da topuklu botlar tercih edebilirsiniz. Bu sayede tercih edilen yüksek ayakkabılar, trençkotu kaldırarak duruşu doğru gösterir. Uzun trençkot bayan modelleri, farklı kumaşlarla birleştirilerek çeşitli tarzlara hitap edebileceğiniz şekillerde kullanıma uygun hale getirilir. 

Bir diğer kesim türü olan kısa trençkot modelleri, özellikle klasik kombinlerin göz bebeğidir. Spor kombinlerinizi dahi rahat görüntüden uzaklaştırabilir. Kot jean üzerine basic beyaz tişört birleşimi konforlu bir görüntü sunarken kısa trençkotun kullanılmasıyla kombinin havası değişir. Rahatlığınızı kaybetmeden çabasızca şık görüntüyü yakalayabilirsiniz.


Deri Trençkot

Deri trençkot sezonun en rağbet gören modeller arasındadır. Kombinlerde çarpıcı etki sunan deri trençkotların önemli özelliği yıpratıcı olamamasıdır. Sert yapısı sayesinde kolay deforme olmaması ve modasının geçmemesi ile paranızın hakkını sizlere verir. Deri trençkot kadın modellerini kombinlerken zorluk yaşamazsınız. Örneğin, koyu yeşil renginde bir deri trençkotu uzun çizmeler ve boğazlı kazaklar ile kombinleyerek sert hava şartlarında kullanabilirsiniz.   

Siyah Trençkot

Kadın trençkot söz konusu olduğunda genellikle toprak renkleri ön planda olur. Fakat siyah gibi kullanışlı bir rengin trençkotla birleşmesi muhteşem kurtarıcı parçayı sizlere sunar. Siyah trençkot kombini için beyaz renkte kumaş boru model pantolonlar, postallar ve siyah ince kazaklar tercih edebilirsiniz. Temiz bir görüntü yakalamanıza yardımcı olacak bu kombin örneği gibi farklı versiyonlarını oluşturabilmek sizlerin elinde.


Yazlık Trençkot

Trençkotlar kombinlerinizi tamamlayan asıl parça görevi görür. Dolayısıyla ısınan hava şartlarında da kullanabileceğiniz trençkotlar üretilir. Yazlık trençkot, sıcak havalara uygun kumaşlardan elde edilir. Yazın giyilecek trençkotların krep veya pamuk gibi terletmeyen kumaşlardan oluşması gerekir. Bu sayede ısınan havalarda da şıklığınızı koruyabileceğiniz trençkotları giyebilirsiniz. Özellikle tesettür giyimlerinde ince uzun kollu bluzların üstünde kullanılarak spor şık kombinleri planlayabilirsiniz.

Büyük Beden Trençkot

Trençkot, sıkça tercih edilen dış giyimlerde yer alan bir parçadır. Dolayısıyla her beden türüne uyum sağlaması için üretimi gerçekleştirilir. Büyük beden trençkot stokları da talebin çoğalmasıyla arzında artması yönünde ilerler. Gösterilen ilgilerin sonucunda her çeşit renk ve modeller raflarda yer alır.


Oversize Trençkot

Oversize trençkot çeşitleri kombinlenirken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Örneğin, kısa boylu kişilerin uzun oversize trençkotu tercih ederken yanında kullanacakları parçaları özenle seçmeleri gerekir. Ayakkabı tercihlerinin uzun olması gibi trençkotun içine giyeceğiniz parçaların da dar olması tavsiye edilir. Aksi halde parçalar boyunuzu daha fazla keserek vücut proporsiyonunu bozabilir.

Doğru oversize trençkot kombini yapmak için daha çok dar kalıpta kıyafetler tercih edilmelidir. Elbise ile kombinlemek istediğinizde de kesinlikle bel inceliğini ortaya çıkaracak kemerler kullanılması doğru olur. Proporsiyonu düzgün gösterecek aksesuarları kullanmak müthiş bir yoldur. Diğer yolda satın alacağınız trençkotun kemerli olması da avantaj olabilir.

Süet Trençkot

Süet trençkotlar sonbaharın giyilmesi iple çekilen parçaları arasındadır. Kumaş yapısı ısıyı hapseden bir tür olduğu için geçiş dönemlerinde ve soğuk havalarda daha çok kullanılır. Süet trençkot için kombin yaparken belli kumaşta ürünlerle birleştirilmemesi doğru olur. Örneğin şifon kumaşta bir parçayı süet trençkotla kombinlemek yanlış görüntüye yol açar. Bunun en temel sebebi süetin mat, şifonunda parlak yapıda olmasıdır. Elbette zevkler ve renkler tartışalamayacağı gibi zıt kumaşları da kullanıp kullanmamak sizlere kalır.


Balon Kol Trençkot

Balon kol trençkot modelleri diğer türlere kıyasla görsellik açısından daha naif bir aura ortaya çıkarır. Balon kollar, omuzdan bileğe doğru genişleyerek ilerler ve manşet ile daralır. Bileğin manşetle bitmesi ortaya muhteşem bir vurgu çıkararak duruşu güzelleştirir. İster spor giyim kombinlerinizde isterseniz şık elbiselerinizde kullanabilirsiniz.

Trençkot Ne Zaman Giyilir?

Birbirinden farklı kombinlerle girdiğiniz her ortamda tüm gözleri üzerinize çekeceğiniz trençkot kombinleri, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarının trend parçasıdır. Mevsim şartlarına uygun olarak seçeceğiniz kumaş çeşitleriyle trençkotları rahatlıkla diğer mevsimlerde de kombininizin bir parçası hâline getirebilirsiniz.


Trençkot Hangi Mevsimde Giyilir?

Trençkotların tercih edildiği mevsim herkes tarafından ilkbahar ve sonbahar olarak bilinirken bu durum ürünlerde tercih edilen kumaş çeşitlerine göre farklılık gösterir. Dolayısıyla trençkot almadan önce hangi mevsimde giyeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz. Ardından ürün seçiminizi, mevsim şartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kışın Trençkot Giyilir Mi?

Kadınların vazgeçilmez parçaları arasında yer alan trençkotları her mevsimde giymek mümkün. Tek yapmanız gereken giymek istediğiniz hava şartlarına uygun olan kumaş türünü seçmektir. Kış mevsimi için mutlaka astarı bulunan, süet ya da deri kumaşa sahip bir uzun trençkot seçerek soğuk havanın etkisini minimuma düşürebilirsiniz. Kışın yapacağınız kombinlerde diğer parçaları da özenle seçerek trençkotla hayal ettiğiniz görüntüye kolayca ulaşabilirsiniz.

Trençkot Nasıl Kombinlenir?

Trençkot kombinleri oluştururken ilk önce kendi vücut tipinize uygun olan modelleri belirlemelisiniz. Örneğin daha kısa ve minyon vücut tipine sahip olan kişiler, trençkot seçerken geniş yakalı modelleri tercih etmelidir. Trençkotlarda desen, boyut ve renk açısından çok zengin bir çeşitlilik olduğu için istediğiniz her ortama uygun olarak kombin oluşturabilirsiniz. 

Trençkotlar farklı renkleri, stilleri ve kumaşları ile kombinlerinize ayrı bir hava katar. Spor kombinlerde en çok tercih edilen trençkot renkleri arasında gri ve lacivert tonlar kendini gösterir. Genellikle jean ve spor ayakkabı kombinlerinde lacivert ve gri tonda trençkotlar tercih edilir. 

Ofis kombinlerinde de tamamlayıcı bir parça olan trençkot, mini elbise ve uzun çizme ile kombinlenince sonbahar kış modasının vazgeçilmez parçası olur. Özellikle klasik bir görüntü sunan siyah ve kahve trençkotlarını bu kombinde tercih edebilirsiniz. Krem, bej ve beyaz renkli kıyafetler üzerine giyeceğiniz bej trençkot da tamamlayıcı bir işleve sahiptir.

Elbette her kombinin en önemli parçası olduğu gibi trençkot kombinlerinde de sizi ön plana çıkaracak parça, gösterişli bir çantadır. Farklı zevklere hitap eden pek çok tarzda kombin yapılabilen trençkotlar ile seçeceğiniz çanta tasarımları, istediğiniz parçalarla tamamlanma özelliğine sahiptir. Spor trençkot kombinleri yapmak isterseniz çanta seçiminizi sırt ya da spor bir bel çantası olarak belirlemelisiniz. Gece ya da gündüz davetlerinde yapacağınız trençkot kombinine, zincirli bir küçük çanta ekleyerek hava katabilirsiniz.


Etek Trençkot Kombinleri

İster günlük, ister iş hayatında tercih edeceğiniz etek takımlarına ekleyeceğiniz trençkotlar, sizi havalı bir görünüme kavuşturacaktır. Kış aylarında elbise ve etek giymekten vazgeçemeyenler arasındaysanız kombininize ekleyeceğiniz trençkotlar sizi rüzgarlı havalarda soğuktan koruyacaktır. Etek trençkot kombinleri kapsamında dikkat etmeniz gereken en önemli husus her iki parçanın uzunluğu arasında oluşturacağınız dengedir. Etek trençkot kombinlerinde dikkat etmeniz gereken nokta; hem hoş bir görüntü açısından hem de boyunuzu olduğundan kısa göstermemesi açısından etek ölçülerini trençkottan daha uzun tutmamaya özen göstermelisiniz.

Trençkot Kimlere Yakışır?

Doğru parçalar ile kobinlendiğinde trençkot kombinleri herkese yakışır. Örneğin krem tonlarındaki kıyafetlerinize farklılık katmak isterseniz haki trençkot modellerini tercih ederek, hayalinizdeki özgünlüğü kolayca yakalayabilirsiniz. Kadın trençkot modelleri arasında size hitap eden en uygun ürünü siz de kolayca bulabilirsiniz. 


Trençkot Makineye Atılır mı?

Trençkotları hassas yıkama modunda makinanızda yıkayabilirsiniz. Kumaş çeşitlerine göre bu durum farklılık gösterebilir. Trençkotunuzun iç kısmında yer alan etikette kaç derecede yıkanacağı hakkında bilgi yer alır. Bu talimatlar doğrultusunda trençkotlarınızı rahat bir şekilde makinede yıkayabilirsiniz.

Trençkot Satın Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Trençkot satın alırken öncelikle size yakışacak bir tasarıma karar vermelisiniz. Kendi vücut tipinize göre size en çok hitap edecek trençkot modelleri belirlemelisiniz. Örneğin çok uzun olmayıp standart bir boya sahipseniz kısa trençkot kombinleri sizin için ideal bir parçadır.

Onze Kadın Giyim Mağazası ihtiyaçlarınız ve zevkleriniz doğrultusunda üretimleri çeşitlendirerek her tarza uygun ürünleri sizlere sunar. Kaliteyi ve müşteri memnuniyetini öncelik gören Onze bayan trençkot kategorisinde yer alan ürünler arasından beğendiğiniz kıyafetlere uygun fiyat seviyeleri ile hemen sahip olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.