Özgün dokulara, göz kamaştıran detaylara ve çarpıcı renklere sahip olan parti elbiseleri farklı tarzları ve çeşitli tasarım seçenekleriyle dikkat çeker. Partiler için hazırlanan tasarımlarla muhteşem kombinler yapmanız ve istediğiniz duruşu yakalamanız mümkündür. 

Gece veya gündüz saatlerinde gerçekleşecek tüm organizasyonlar için her biri diğerinden dikkat çekici şekilde tasarlanan parti elbiselerini tercih edebilirsiniz. Bu tasarımlarla tüm dikkatleri üzerinize çekebilir, katıldığınız ortamların yıldızı olabilirsiniz. Siz de ortamın yıldızı olmak için parti elbiseleri seçimi nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz sayfayı aşağı kaydırarak merakınızı giderebilirsiniz.

Parti Elbisesi Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Aylık veya haftalık programınızdaki özel günlerin içerisinde yer alan partilere giderken giyeceğiniz elbiseler, sınırsız sayıda model seçeneğine sahiptir. Rutin olarak ya da nadiren katıldığınız bir parti, konsept ve içeriği ne olursa olsun özenli bir hazırlığı gerekli hâle getirir. Peki partiye giderken seçeceğiniz elbisede kriterler nasıl olmalıdır?

Farklı tarzlara sahip olan parti elbisesi modelleri arasında seçim yaparken öncelikle katılacağınız davetin türünü belirlemelisiniz. Konsept detaylarının ne olduğu, nerede yapılacağı ve davetliler hakkında bilgi almalısınız. Böylece gösterişli, taşlı, işlemeli bir parti elbisesi mi yoksa daha sade, tek renkten oluşan bir tasarımı mı tercih edeceğinize karar verebilirsiniz. Hatta partinin gece ya da gündüz olmasına göre de seçimlerinizi şekillendirebilirsiniz.

Parti elbise seçiminizi etkileyecek bir diğer konu ise davet sahibi ile yakınlık derecenizdir. Kardeşiniz ya da onun kadar yakın bir kişinin partisine iddialı şık bir elbiseyle gidebilirsiniz. Ara sıra görüştüğünüz bir tanıdığınızın partisine ise abartılı olmayan ve davete uygun bir elbise ile katılabilirsiniz.

Vücut biçiminiz parti elbisesi seçiminde göz önünde bulunduracağınız bir diğer husustur. Vücudunuzda kusurlu bulduğunuz bölümleri kamufle edip güzel yönlerinizi öne çıkaran elbiseler sayesinde istediğiniz gibi görünebilirsiniz. Gideceğiniz bir parti için elbise seçiminizde rahat edeceğiniz parçalar olması da dikkat etmeniz gereken bir noktadır. Bazı kadınlar apartman topuklu bir ayakkabı ile çok rahat ederken bazıları dar bir elbise içerisinde kendini rahatsız hisseder. Çünkü şık bir parti elbisesi kadın zevkine ve tarzına göre değişiklik gösterdiği gibi rahat bir parti elbise modeli de kişiden kişiye farklılık gösterir.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Mekana Göre Seçim

Parti elbiseleri kombinlerinizde şıklığı yakalamak için parti mekânı ve partinin niçin yapıldığını bilmek önemlidir. Ev ortamında yapılacak bir partiye tek renkte saten mini bir elbise ile katılabilir, aksesuarlar ile tamamlayarak harika bir kombin oluşturabilirsiniz. Bekarlığa veda partilerinde ise mekân fark etmeksizin abiye bir seçim yapabilirsiniz. 

Parti elbisesi olarak beyazın ışıltısından faydalanabilir ve feminen yönünüzü vurgulayan bir model seçebilirsiniz. Aynı şekilde çeşitli renklerdeki dantel detaya sahip elbiseler ile saten tasarımları da tercih edebilirsiniz. Açık havada yapılacak yaz partilerinde beyaz, pudra, mavi ve pembe renk tonlarındaki midi elbise modelleri çarpıcı bir duruş yakalamanızı sağlar. 

Saten kumaşlar modern bir görüntü oluştururken gecede giyebileceğiniz şifon elbiseler ise zerafetinizi ön plana çıkarır. Yaz partilerinin vazgeçilmezi sayılan plaj davetleri için seçeceğiniz şifon elbiselerde çiçek desenlerine yer verebilirsiniz. Kıyafetlerinizde eğlenceyi ve şıklığı buluşturan sarı, mercan, turkuaz gibi renk tonlarını tercih ederek deniz konseptine de eşlik edebilirsiniz.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Vücut Tipine Göre Seçim

Beden ölçülerinizle uyumlu ve vücut tipinize yakışmış bir parti elbisesi ile zarif ve şık görünebilir, tüm bakışları üzerinize çevirebilirsiniz. Bu noktada önemli olan tasarımların vücudunuza hitap edip etmediği konusudur. Vücut proporsiyonuna uygun olmayan bir elbise tasarımı ise en ünlü tasarımcıya ait olsa bile beklediğiniz etkiyi bırakmayabilir. Uygun fiyatlara alabileceğiniz basit fakat vücut tipinizle uyumlu bir elbise ile çok daha fazla etki bırakarak muhteşem görünebilirsiniz.

Armut Tipi Vücut İçin Elbise Seçimi

Geniş kalçalara ve basenlere sahip armut tipi vücutlar için parti elbisesi olarak üst bölümü dar olan tasarımlar öne çıkar. Belde birleşerek yukarıdan aşağı doğru dökülen abiye elbisesi modelleri, bu vücut tipine sahip kişilere tavsiye edilebilir. Ayrıca yaka detayına sahip bir abiye elbise ile dikkatleri omuz bölgesine çekebilirsiniz. Aynı şekilde göğüs veya sırt dekoltesi bulunan modelleri de tercih ederek aynı illüzyonu oluşturabilirsiniz.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Elma Tipi Vücut İçin Elbise Seçimi

Göğüs ve omuz bölgeleri belirgin olan elma vücut tipindeki kişiler, ince bacaklara ve kollara sahiptir. Elma vücut tipinde olanların seçeceği parti elbiseleri mini tarzda olursa bacaklar ön plana çıkabilir. Böylece üst vücut gizlenir. Göğüs dekolteli ya da “V” yakalı parti elbiseleri de elma vücut tipini kamufle eden modellerdir. Ayrıca bel bölgesini daha ince gösterecek çan kesim parti elbiseleri de elma vücut tipleri için harika bir seçimdir.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Kum Saati Tipi Vücut İçin Elbise Seçimi

Belirgin bel detaylarına sahip olan kum saati vücutlar için en uygun parti kıyafetleri, balık ve kalem formundaki elbiselerdir. Çünkü bu modeller ile bel oyuntusu belirgin hâle gelerek daha çekici bir görünüm elde edilebilir.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Dikdörtgen Tipi Vücut İçin Elbise Seçimi

Omuzları geniş ve bel oyuntusu olmayan dikdörtgen vücut tipleri için bel kısmı açık ya da transparan parti elbisesi modelleri idealdir. Bu elbiseler, hatları belirgin olmayan dikdörtgen tipindeki bir vücutta kıvrım varmış görüntüsü oluşturur.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Oval Tipi Vücut İçin Elbise Seçimi

Oval vücut tiplerinde göğüsler büyük olduğu için vücudun üst bölümü alt bedene göre daha kalındır ve bel oyuntusu belirsizdir. Bundan dolayı oval tipindeki vücutlarda V yakalı A kesimli parti elbiseleri güzel ve zarif bir görünüm verir.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Ten Rengine Göre Seçim

Parti elbiselerinde ten rengine uygun seçimler yapılması elbisenin bırakacağı etki bakımından çok önemli bir detaydır. Tarzını, rengini ve modelini çok beğendiğiniz bir parti elbisesini üzerinizde deneyerek ten renginizle uyuşup uyuşmadığını görebilirsiniz. Ten renginizle uyum sağlamış bir parti elbisesi, sizi daha ışıltılı ve parlak gösterecektir.

Beyaz Tenliler

Beyaz tenli kişiler güneşte çabuk yandıkları için güneş ışığını çekmeyen, ışığı yansıtan renkler giymeleri gerekir. Ayrıca ten renkleriyle kontrast oluşturacak tonlar yakıştığı için toprak tonlarındaki elbiseler ile yeşil, mavi ve gri parti elbiselerini tercih edebilir.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Buğday Tenliler

Güneş ışığı beyaz tenlileri doğrudan yakarken buğday tonlarındaki kişileri bronzlaştırır. Bundan dolayı bronz tenli kadınlar pudra pembesinden mora, softtan mercan tonlarına kadar pek çok renk çeşidine sahip parti elbiselerini giyebilir. 

Esmer ya da Koyu Tenliler

Esmer ya da koyu renk tonlarındaki kadınlar beyaz, sarı, şeker pembesi gibi tenleriyle kontrast oluşturacak tüm parti elbiseleri ile özgün stiller oluşturabilir. 

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

After Partide Ne Giyilir?

After partide seçeceğiniz elbiseler, eğlenirken sizi rahat ettirdiği kadar gelin olduğunuzu da belli edecek kadar şık ve ışıltılı olmalıdır. Uçuş uçuş etekleri olan aynı zamanda da bedenininizi saran bir elbise ile tüm bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Elbisenin altına giyeceğiniz kısa topuklu ya da düz bir ayakkabı sayesinde saatlerce eğlenebilirsiniz. Ayrıca kırmızı tonların hâkim olduğu kına after party elbiseleri ile törene katılabilir sonrasında arkadaşlarınızla unutulmayacak dakikalar geçirebilirsiniz.

After partinin konseptine göre mini bir parti elbisesi seçebilir modern bir görünüm yakalayabilirsiniz. Aynı şekilde nostaljik çizgilere sahip bir konsept için zarif ve etnik desenleri bulunan bir elbise de seçebilirsiniz. Sahil kenarındaki bir after partide mini elbise, havuz başında yapılacak etkinlikte ise daha uzun tasarımları tercih edebilirsiniz. 

Rahatlığın ve şıklığın birlikte yer aldığı mini elbise modelleri, after partide sıklıkla tercih edilen parçalar arasındadır. Çan etekleri olan mini bir elbise ile hareketli ve özgür bir gece geçirebilirsiniz. Daha göz kamaştırıcı ve iddialı bir model isterseniz de kısa etekli, vücudunuza tam kalıp oturan tül veya dantel detaylı bir elbise seçebilirsiniz. Yaz akşamı ve açık havada yapılacak bir after partide üst kısmı büstiyerli mini boyda bir gece elbisesi ile muhteşem görünebilirsiniz. Kapalı mekânda gerçekleşecek bir after partide ise payetli ve askılı mini bir parti elbisesi ile boy gösterebilirsiniz. 

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Kokteyl Elbisesi Nasıl Olmalı?

Christian Dior sayesinde meşhur olan kokteyl elbiseleri 1940’lı yıllarda yakası ve kolları olmayan, kısa ve vücuda tam oturan bir tarza sahiptir. O yıllardan günümüze gelinceye kadar stil ve tarz değiştiren kokteyl elbiseleri, çeşitli kutlama ya da yarı resmî resepsiyonlar için kullanılan parçalardan olmuştur. 

Açılış daveti, düğün, mezuniyet ve iş toplantısı gibi amaçlarla yapılan kokteyl gecelerinde diz boyunda ya da hemen üzerinde biten elbiseleri tercih edebilirsiniz. İpek, saten, dantel gibi detaylar kullanılarak oluşturulan gece parti elbiseleri de kokteylin konseptine göre tercih edilebilir. 

Önemli olan seçtiğiniz elbisenin bedeninize tam oturması ve sizi gece boyu rahat ettirmesidir. Kokteyl elbisesi olarak öne çıkan modeller içerisinde A kesim tasarımlar, kademeli olarak etek çizgisine doğru genişler. İnce askılı kısa tarzda olan bu modeller, vücut hatlarını belli eden esnek kumaşlardan hazırlanır.

Ayrıca herhangi bir kol ya da askı olmadan bedene oturan straplez kokteyl elbiseleri de farklı ortamlarda kullanılabilir. Sırt ve omuzları açıkta bırakan askılara sahip halter model kokteyl elbiseleri de davetlerde sıklıkla kullanılır. Bu tasarımların yanı sıra köprücük kemiklerini ve göğsün üst kısmını açığa çıkaran omzu açık kokteyl elbise modelleri de mevcuttur. 

Sezondaki güncel ve klasik modelleri sadece kokteyl elbisesi olarak kullanma zorunluluğu yoktur. Farklı ve zarif geçişleri sayesinde her tarza hitap eden bu tasarımları parti ve mezuniyet elbiseleri olarak da değerlendirebilirsiniz.

Parti elbiseleri bulunur kadınların üzerinde

Parti Elbise Seçiminde Renklerin Dili

Bir parti elbisesinin dikkat çekici ve güzel olmasını etkileyen en önemli unsurlardan biri de tasarımlarda kullanılan renklerdir. Renklerin kendince bir dili olduğu düşünüldüğünde sizin renk tercihiniz de stiliniz ve tarzınız hakkında mesaj verir. 

Siyah parti elbiseleri, ciddi ve asil bir etki oluştururken beyaz renkli modeller saflığı ve cesareti yansıtır. Duru güzelliğinizi yansıtabileceğiniz beyaz elbise tasarımları, aynı zamanda özgüvenli karakterinizin de dışavurumudur.

Kırmızı, turuncu, fuşya ve sarı gibi renkler, ruhunuzun canlı ve kıpır kıpır olduğu hakkında ipucu verir. Ayakları yere sağlam basan ve güçlü bir kadın imajı oluşturmak için toprak tonlarındaki parti elbiseleri mükemmel tercihlerdir.

Modanın baş döndürücü bir hızına yetişmek ve zevkinize hitap eden ürünleri kolayca bulmak için ONZE Kadın Giyim Mağazası'nı takip edebilirsiniz. Böylelikle en yenilerden ve güncel modadan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca ortama dâhil olmak adına tarzınızdan ödün vermek yerine parti elbiseleri tercihini stilinizi ortaya koyan ve üzerinizde en iyi şekilde duran modellerden yana kullanabilirsiniz. Unutmayın giydikleriniz kimliğinizin bir parçası olarak zevklerinizi, beğenilerinizi ve kişiliğinizi yansıtır.