Sıradan gibi görünen fakat şık ve sıradışı kombinler yapmanızı sağlayan kot pantolon kombinleri gardıropların vazgeçilmez parçalarıdır. Bu tasarımlar sokak modasının gözdesi oldukları kadar parti, davet ve iş yemeği kombinlerinin de başrol oyuncusu sayılabilir. Siz de şık kot pantolon kombinleri oluşturmanın püf noktalarını yazının devamını okuyarak kolayca öğrenebilir, girdiğiniz ortamlarda herkesi tarzınızla büyüleyebilirsiniz.

Son Dönemlerin Moda Kot Pantolon Modelleri 

Göbek bölgesini mükemmel şekilde kamufle ettiği için her dönem moda olan yüksek bel kot pantolonlar son zamanların trend modelleri arasındadır. Oldukça rahat ve spor tarzda olan bu modeller ile kırpılmış kazak ya da kısa sweatshirtler mükemmel bir uyum yakalar. Yine son dönemin popüler modellerinden olan bol paça kot pantolonlar da hem yüksek bel hem de normal bel seçeneklerine sahiptir. Bu pantolonların belden etek ucuna kadar bollaşan modelleri olduğu gibi kalça bölgesi daha dar modelleri de vardır. 

Oversize parçalarla ve crop üstlerle kombin yapabileceğiniz bol paça kotlar, modası hiç geçmeyen klasik tasarımlardır. Bu sebeple oversize tasarımların en yakın gelecekte yeniden moda olması muhtemeldir. Eskitme kot kumaşlardan tasarlanan yırtık kot pantolonlar da uzun süredir hayatımızda olan ve son dönemde tekrardan moda olmuş modeller arasındadır. Daha çok dizlerde görülen eskitme detayları, geniş paçalı modellerin üzerinde olabildiği gibi daha dar tasarımlarda da kullanılabilir. Dar paça modellerde tercih edilen eskitme ve yırtıklar, dizin yukarısında olacak şekilde ayarlanarak kot pantolon kombinleri ve modellerine ekstra bir hava katar.

1970’lerin modasından esintilerini günümüze yansıtan ispanyol paça kot pantolonlar da genellikle yüksek bel detayıyla basen üstü bölgenin düzgün ve kıvrımsız görünmesini sağlar. Retro tarzı mükemmel bir şekilde vurgulayan ispanyol paça kot pantolonların boyları genelde ekstra uzun tercih edilir. Bu sayede paçalar ayakkabıların üzerine iner ve dökümlü bir görünüm ortaya çıkar. 


Kot Pantolonlarla Şık ve Rahat Kombinler Nasıl Yapılır?

Kot pantolon tasarımları hem şık hem rahat kombinler yapmak için oldukça kullanışlı parçalardır. Hemen hemen her ortama uygun kombin yapma imkânı sunan kot pantolonlar sweatshirt, blazer ceket, bluz veya oversize parçalarla tamamlanabilir.

Kot pantolonlar ile kombin yaparken beden, renk ve kumaş uyumuna, ayakkabı seçimine ve doğru aksesuarlarla tamamlamaya dikkat etmek gerekir. Kalın kumaş yapısına sahip kot pantolonlar genelde pamuklu ya da yumuşak yapılı parçalarla tamamlanabilir. Bu tarz ürünlerde öne çıkan kalın kumaş yapısı, kot pantolon kombinlerinde ayakkabı seçimini de etkiler. Pantolonun boyu kısaysa düz ve spor ayakkabılar, uzun ise topuklu tasarımlarla tamamlamak gerekir. 

Kot pantolonları kombinlerken üst üst parçalarla olan renk uyumu da çok önemlidir. Siyah gibi koyu tonda bir kot pantolonun üzerine açık renkli giysiler tercih etmek idealdir. Aynı şekilde ayakkabı ve aksesuar seçiminde de renk uyumuna dikkat etmek gerekir. Kot pantolon kombinlerinde kullanılacak şal, kolye, küpe ve saat gibi aksesuarlar, şıklığı artırdığı gibi dikkat çekici bir görünüm elde etmeyi de sağlar.

Dar Kot Pantolon Kombinleri

Dar kot pantolon bayan kullanıcıların daha tarz bir duruş sergilemek için tercih ettiği iddialı parçalardır. Skinny jean olarak da adlandırılan dar kot pantolonlar, kadın kullanıcılar tarafından büyük ilgi görür. Tüm hava şartlarında giyilmeye uygun bu parçalar çizme ya da spor ayakkabı çeşitleriyle kombin yapmaya uygundur. Kumaş türüne göre de mevsimlik kullanımı çeşitlenen dar paça pantolonları hemen hemen her mevsim tercih edebilirsiniz. 

Örneğin soğuk havalarda salaş tarzdaki lacivert ya da haki bir kazak ile dar kot pantolonu tamamlayabilirsiniz. Dar kesim mavi kot pantolonları da renkli kazaklar ve pastel tonlarındaki kabanlar ile kombinleyebilirsiniz. Dar kot pantolonu crop bir parça ile giyebilir, altına sandalet ya da topuklu ayakkabı giyerek zarif bir kot pantolon kombini elde edebilirsiniz. Ayrıca crop yerine basic tişörtleri de tercih edebilirsiniz.

Oversize parçalarla dar kot pantolon modellerini eşleyerek rahat bir kombinle spor ve şık görünebilirsiniz. Havalı bir duruş için dar kot pantolonları deri ceketler ile eşleyebilir, bot ya da topuklu ayakkabıları kullanarak kombini tamamlayabilirsiniz.


Kot Pantolon Kış Kombinleri

Her mevsime kolayca uyum sağlayan kot pantolon kombinlerini kış aylarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sıcak ve rahat bir kot pantolon kombininde kazaklar olmazsa olmaz parçalardır. Böyle bir kot pantolon kombinini tabanı kalın çizme ya da botlar ile tamamlayabilirsiniz. 

Atkı ve eldiven gibi aksesuarlar ile tamamlayarak dikkat çeken bir kot pantolon kombini oluşturabilirsiniz. Kış mevsiminde kot pantolon kombinlerinde aksesuar olarak şal ve eşarp kullanmak soğuktan korunurken şık kombinler oluşturmanızı sağlar.


Bol Kot Pantolon Kombinleri

Bol kot pantolonlar rahat giyinmeyi sevenler için konforlu kullanım sağlarken daha havalı bir duruş sergiler. Oversize veya vücudu saran tişörtler ile birbirinden farklı tarzlarda kombinler yapabilirsiniz. Bol kot pantolonlar ile fark yaratan bir kombin oluşturmak için şık sneaker tasarımlarından ve aksesuarlardan yararlanabilirsiniz. Kot pantolon kombinlerinde bel ve basen bölgesini öne çıkarmak isterseniz bol kot pantolonların üzerine spor üst parçaları kullanabilirsiniz. Oversize gömlek ya da salaş bluzlarla tamamlanan bol kot pantolonlar, günlük kullanımda rahatlık isteyenlerin tercihi olabilir.


Boru Paça Kot Pantolon Kombinleri

Bacakların tamamını saran ve ayak bileği hizasında daralan boru paça kot pantolonlar, uzun, kısa, kilolu ya da zayıf vücut tiplerinin tamamına yakışır. Boru paça kot pantolonlar basen ve baldır kısımlarında fazlalık bulunan kişileri daha zayıf ve uzun boylu gösterdiği için kot pantolon kombinlerinde şıklığı sevenlerin her dönem tercihi olmuştur. 

Birçok vücut tipine rahatlıkla uyum sağlayabilen boru paça kotları, günlük olarak kullanabilirsiniz. Boru paça pantolonları, şık ve spor kombinler hazırlamak için basic bir tişört ve beyaz spor ayakkabı ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıca boru paça pantolonunuzu deri ceketlerle kombinleyerek daha cool bir duruş yakalayabilirsiniz. Aynı şekilde resmî ortamlara uyum sağlamak adına bu pantolonları blazer ceket tasarımlarıyla tamamlama şansına sahipsiniz.


İspanyol Paça Pantolon Kombinleri

Günlük aktivitelerinizde, alışverişte ya da şık bir davette tercih edebileceğiniz İspanyol paça pantolon kombinleri gri, siyah, mavi veya beyaz renkteki pantolonlar ile oluşturulabilir. Dize kadar dar, dizden aşağısı geniş olan bu pantolonlar ile her zaman şık ve tarz olma şansına sahipsiniz.

Soğuk havalarda mont, bot ve sweatshirtleri kullanarak ispanyol paça pantolonlarla kombin yapabilirsiniz. Mont yerine tercih edeceğiniz kaban, parka ya da kaşe mont tasarımları da sizleri sıcak tutarken daha iddialı ve şık olmanızı sağlar. 

Yaz aylarında ise rahat ve stil sahibi görünmek için crop top, vücudu saran bluz ve yüksek topuklu sandalet ile kombin yapabileceğiniz pantolonlara öncelik verebilirsiniz. Bu tarz kot pantolon kombinleri için ispanyol paça pantolon beyaz renk tasarımını tercih etmeniz yeterlidir. 


Kot Pantolon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler (Kot Pantolon Nasıl Seçilir?)

Kot pantolon alırken vücut tipinize göre seçim yapmak en temel kriterdir. Bunun yanı sıra kumaş kalitesi, esneme payı ve paça boyu gibi birtakım unsurlara da dikkat etmek önemlidir. Bu detaylara dikkat edilerek seçilen kot pantolonlar, rahatlığı şıklıkla bir araya getirir. Siz de hayalinizde kot pantolon kombinleri için kot pantolon alırken dikkat etmeniz gereken noktaları aşağıdaki başlıkları inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Kot Kumaşı Nasıl Olmalı?

Kot pantolonlarda kullanılan kumaşların dayanıklı ve esnek olmasına özen gösterilmelidir. Pantolonlarda tercih edilen kotların ağır olması kumaşın kaliteli olduğunu gösterse de orta seviye kalınlığa sahip tasarımlar daha idealdir. Ayrıca düzgün ve pürüzsüz bir dokuya sahip olan kot kumaşlar, diğerlerine kıyasla daha kalitelidir. Kot kumaşındaki esneklik payı da hareket özgürlüğü ve rahatlık için aranılacak bir diğer özelliktir. 


Kot pantolonların kaliteli olması bu parçaları uzun süre sorunsuz kullanmanızı sağlar. Kaliteli bir denim kumaşa ve sağlam dikişlere sahip bir kot pantolon fiyat olarak daha yüksek seviyelerden satışa çıkarılabilir. Piyasada birbirinden farklı kalite aralığına sahip olan ucuz kot pantolonlar ise her bütçeye hitap etmeyi başarır.

Vücut Tipinizi Belirleyin 

Farklı kesim ve formlarda olan kot pantolon modelleri arasından vücut tipinize uygun olanları seçmeniz önemlidir. İnce bir vücuda sahipseniz skinny kot pantolon modellerini daha keyifli şekilde kombinleyebilirsiniz. Ayrıca slim fit kot pantolonlar da zayıf bel ve bacaklar için idealdir. Elma vücutlara ise yüksek bel kot pantolonlar, armut basen tiplerine de straight leg ve slim fit kot tasarımları tavsiye edilebilir.

Paça Boyu Uzunluğu

Kot pantolon seçiminde paça boyunun uzunluğu modele göre değişiklik gösterebilir. Kot pantolonun paça uzunluğunu belirlerken giyeceğiniz ayakkabıyı ve bacak uzunluğunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Spor ayakkabı kullanırken paçaların bilekte bitmesine dikkat ederken topuklu ayakkabı kullanımında daha uzun pantolonların tercih edilmesi idealdir.


Genişleme Payına Dikkat!

%100 pamuktan oluşan kot pantolonlar yıkama sonrası bir miktar küçülebileceği ve daha sıkı hâle gelebileceği için dikkatle seçilmelidir. Bu tasarımlarda genişleme payı ve çekme ihtimaline karşı uygun bedenleri belirlemek önemlidir.

Kot pantolonları satın alırken ürünün genişleme payı ile ilgili ürün etiketi incelenebilir. Genelde 2 ya da 3 cm olan genişleme payı büyük beden kot pantolonların bacak ve kalça bölgelerinde yer alır. Ürünlerdeki genişleme payı sayesinde kot pantolonların çekme sorunu ortadan kaldırılır.

Renk Seçimi Önemli

Kot pantolonlarda renk tercihi mevsime, kiloya, kombin yapılacak diğer parçalara ve yansıtmak istediğiniz tarza göre şekillenir. Çeşitli kumaş seçenekleri bulunan bu tasarımlar gri, mavi, siyah, beyaz gibi farklı renk seçeneklerine sahiptir. 

Beyaz kot pantolonlar, leke ve kiri belli etme gibi bir risk taşısa da yaz kombinlerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Sade tasarımlardan uzaklaşma fırsatı sunan ve daha farklı bir havaya sahip gri kot pantolonları da birçok renkle kombinleyebilirsiniz.

Gardıroptaki her parçayı kolayca tamamlama imkânı sunan siyah kot pantolon bayanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Bu pantolonlar ile alternatif kombinler yapabilir kendinize özgü stiller ortaya koyabilirsiniz.


Kilolu Kadınlar Nasıl Kot Pantolon Giymeli?

Kilolu kadınların doğru kot pantolonu tasarımını seçmesi daha şık ve zayıf görünmesini sağlar. Gardırobun vazgeçilmez parçaları arasında yerini alarak zevkle giyeceğiniz kombinler hazırlamak adına ideal pantolon kalıbını seçmelisiniz. Özgüveni artırarak vücudunuza daha estetik bir duruş kazandıran kot pantolon tasarımlarını seçmek için aşağıdaki detayları dikkate alabilirsiniz:

  • Öncelikle çok dar olmayan ve beden ölçünüz ile aynı olan bir kot pantolonu seçmeniz önemlidir. Bedeni sıkmayan fakat vücuda tam oturan bir pantolon, fazla kiloların gizlenmesine yardımcı olur.
  • Bel bölgesini saran ve böylelikle vücudu şekillendiren yüksek bel pantolonlar, fazla kiloları kamufle eder.
  • Kot modelini belirlerken kalça bölgesini daha geniş göstererek dengesiz bir görünüm oluşmasına sebep olan düşük bel pantolonlardan kaçınmak gerekir.
  • Kilonuzun daha dengeli görünmesini sağlayan bir diğer önemli nokta da düz, sade model kot pantolonlar giymektir. Ayrıca koyu renk kot pantolonlar da göze daha zayıf görünmek için gerekli illüzyonu oluşturur.

Zengin kombin seçeneği bulunan ve giyildiği her ortamda vücudunuzu rahat ettiren kot pantolonlar, günlük hayatta işinizi kolaylaştıracaktır. Acele şekilde hazırlanmak ve aynı zamanda şık olmak istediğiniz her durumda beyaz, gri, mavi veya siyah kot pantolon seçenekleriyle dilediğiniz tarzı oluşturabilirsiniz. Hayalinizdeki kot pantolon kombinleri için siz de Onze’yi ziyaret edebilir, beğendiğiniz ürünleri anında sepetinize ekleyerek şıklığı yakalayabilirsiniz!


   Kot pantolon kombinleri, çeşitleri en şık ve trend modelleri size özel fiyatlar ile Onze kadın giyim mağazası ayrıcalığı ile Online olarak bir tık yakınınızda. İnanılmaz fırsatları hemen yakalayın!